Kto z Was ma dziś 15 minut na zrobienie obiadu/kolacji i jeszcze nie wybrał przepisu? Sałatka z szynką, jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką to zarówno coś szybkiego jak i zdrowego.
Skład:
2 jajka
15 dag szynki w plastrach, użyłam konserwowej
5 rzodkiewek
1 ogórek
pęczek koperku
mały jogurt naturalny
1 łyżka majonezu
sól
Wykonanie:
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w plasterki.
- Rzodkiewki i ogórka kroimy w plastry, a szynkę w kostkę.
- Kroimy drobno koperek.
- Jogurt naturalny mieszamy z łyżką majonezu, koperkiem i solą.
- Na talerzu układamy warstwami szynkę, ogórka, rzodkiewkę i jajko i polewamy sosem.
- Układamy 2-3 takie warstwy. Podajemy z pieczywem.
Smacznego!
apetyczne
OdpowiedzUsuń