10 września, 2014

Szybka sałatka ze świeżych warzyw



Kto  z Was ma dziś 15 minut na zrobienie obiadu/kolacji i jeszcze nie wybrał przepisu? Sałatka z szynką, jajkiem, ogórkiem  i rzodkiewką  to zarówno coś szybkiego jak i zdrowego.

Skład:

2 jajka
15 dag szynki w plastrach, użyłam konserwowej
5 rzodkiewek
1 ogórek 
pęczek koperku
mały jogurt naturalny
1 łyżka majonezu
sól 



Wykonanie:

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w plasterki.
  • Rzodkiewki i ogórka kroimy w plastry, a szynkę w kostkę.
  • Kroimy drobno koperek.


  • Jogurt naturalny mieszamy z łyżką majonezu, koperkiem i solą.
  • Na talerzu układamy warstwami szynkę, ogórka, rzodkiewkę i jajko i polewamy sosem. 
  • Układamy 2-3 takie warstwy. Podajemy z pieczywem.
 Smacznego!










1 komentarz: